Wernesgrüner Radler

A szászországi Vogtland területén található Wernesgrün, amely 1436 óta ad otthont Németország egyik legrégebbi sörfőzdéjének.  A gyár Zwickautól délre, Auerbach közelében fekszik egy festőien gyönyörű környezetben. A legendás Pils több mint félezer éves tapasztalat és a modern technikai megoldások együttes eredménye.

Wernesgrüner Radler - prémium radler. Ma már nálunk sem ismeretlen a Radler kifejezés a sörkedvelők és a sportolók körében. A nyári nagy hőségben sokan csillapítják szomjuk ezzel a sör tartalmú üdítőitallal. A Radler keletkezését azonban pontosan ismerjük. 1922 júniusának egy forró délutánján Franz Xaver Kugler, az Alpok magaslatai közt található Kugler-Alm vendéglő tulajdonosa szomorúan konstatálta, hogy kezd kifogyni sörkészletéből, s valamit ki kell találnia, hogy az arra kerekező bicikliseket, hegymászókat és turistákat vendégül tudja látni.

Elhatározta, hogy maradék sörkészletét (ami érdekesség, de éppen dunkel volt) felönti limonádé-szódával, s megpróbálja így csillapítani a betérők szomját. A gondolatot tett követte, s hogy rátegyen még egy lapáttal, hát nevet is adott találmányának (a biciklis német megfelelője után), s megszületett a Radler.

A feltaláló legnagyobb meglepetésére nagy sikert aratott a biciklis sör, s innentől kezdve keresni kezdték a kirándulók ezt a különös sör-mixet. Sikerét elsősorban pont annak köszönhette a Radler, hogy sörből készül, s mégis alacsony az alkoholtartalma, így a sportolók és a természetjárók is nyugodt szívvel fogyaszthatták, anélkül, hogy akár a szalonspicc esélyét is kockáztatnák.

Alkohol tartalom: 2,5 % V/V

Típus:

  • Ízesített sörök

Származása:

  • Németország

Kiszerelés:

Üveg 0.33