Rum Millonario

Peru maga az élő történelem. Kevés olyan hely van a Földön, mely olyan múlttal büszkélkedhet, mint ez a dél-amerikai ország. Főbb mezőgazdasági termékei között van a cukornád. Sajátságos klímája, a tenger közelsége a termőföld bősége egészen egyedi, különleges karakterű rumokkal áldja meg az ital szerelmeseit. A gondosan válogatott alapanyagoknak, a körültekintő erjesztésnek, lepárlásnak és érlelésnek, valamint a régi és új technikák kombinálásának eredménye a Rum Millonario. Hosszú évek megfigyelésének és tapasztalatának köszönhetően az élesztőt úgy adagolják a cukornád léhez, hogy az mindig a megkívánt illattal és íz világgal rendelkezzen. A gyárban három öreg skót lepárló üst teljesít szolgálatot. Az érlelés pedig amerikai és szlavóniai tölgyfahordókban történik, az un. solera eljárással. Ennek lényege, hogy a hordókat egymásra pakolják gúla formában és minden évben a legalsó sorban lévő hordókból palackoznak le, a felette lévőből visszapótolva azt, így haladva a legfelső sorban lévő hordókig, amelyekbe a friss párlat kerül.
Típusok
Rum Millonario Solera 15 Especial 
A termék az International Spirits Awards és a Rum Masters megmérettetéseken is aranyérmet szerzett 2009-ben. Ize: tejkaramella, mazsola, Demerara cukor és koka cserje. Illata: Gazdag és átható, cukrozott gyümölcs, aszalt szilva és szegfűszeg. Utó íz: A jól kiegyensúlyozott édesség teljesen bevonja a szánkat, csak igen lassan halványul és egészen tiszta ízeket hagy maga után.
Alkoholtartalma: 40 %
 
Rum Millonario XO Decanter
Ezt a perui rummárkát az elmúlt években többször is díjazták, 2008-ban illetve 2009-ben is aranyérmet kapott az International Spirits Awards megmérettetésen, Londonban pedig szuper prémium kategóriában a Rum Master 2009 versenyen.
Alkoholtartalama: 40 %
 
 

Típus:

  • Rumok

Származása:

  • Peru

Kiszerelés:

Hasonló termékek: