Matusalem

1800-as évek elején spanyol telepesek - két testvér, Benjamin és Eduardo Camp és partnerük Evaristo Alvarez –telepedtek le Kubában. Titkos receptjükre és a híres spanyol sherry / brandy gyártási metódusokra alapozva hozták létre rum lepárlójukat. A  „Matusalem Rum” név 1872-ben született. „Esto es mas viejo que Matusalem”, azaz idősebb,mint Matuzsálem, utalás a rum készítésére, érlelésére. A történelem viszályai sem tudták megrengetni a márkát. Túlélte a függetlenedő Kuba viszályait, erőt merített az amerikai szesztilalom, azaz a „Koktélok Arany Korszaka”-ból. 1956-ban végetért egy korszak, a család száműzetésre kényszerül. 1997-ig kellett várni, amikor Dr.Claudio Alvarez az alapító ükunokája feltámasztja a legendás márkát. A jelenlegi felállás szerint a cégközpont Miami-ban, a rum gyártása és palackozása Santiagoban valamint Dominikai Köztársaságban folyik, ahol a talaj, a klíma és a cukornád minősége ötvözve a családi receptúrával garantálja az eredeti minőséget.

Mitől is különleges rum a Matusalem?
Legmagasabb minőségű alapanyagok felhasználása és több mint 100 éve változatlan családi recept és eljárás használata. Más rumoktól eltérően, a Matusalem érleli a legtisztább, legfinomabb lepárolt alkoholt. Ezáltal minimálisra csökken a rum amil-alkohol tartalma, amelyet a másnaposság és fejfájás fő okozójának tartanak. A Matusalem érlelési és keverési eljárása a Solera eljáráson alapszik, amelyet először e termék készítése során adaptáltak a rumokra is. Jelenleg összesen 6 rumnál használják ezt az eljárást a világon. Többszörös díjnyertes rum. Kuba legendás prémium rum márkája.
 
Típusok, Alkoholtartalma
Matusalem Platino fehér rum 40%
Matusalem Extra Anejo sötét rum 38%
MatusalemSolera 7 éves sötét rum 40%
Matusalem Classico 10 éves sötét rum 40%
Matusalem Gran Reserva Solera 15 éves sötét  40%
Matusalem Gran Reserva Solera 23 éves sötét rum 40%
   
   

 

Típus:

  • Rumok

Származása:

  • Dominika

Kiszerelés:

Üveg 0.7