Lindemans Apple

A lambik a legismertebb spontán erjesztésű sörfajta. Nevét a belga Lambeek városkáról kapta, ahol először készítették ezt a típust. Máig a lambik az 1822-ben alapult Lindemans családi sörfőzde ismert és különleges söreinek alapja. A lambik 1559-es első írásos említése, már „régesrégi receptúraként” hivatkozik a technológiára, amelynek eredménye a 30% búza és 70% maláta alapú, spontán erjedésű, komlóval fűszerezett sör. A lambik spontán erjedésének kulcsfontosságú összetevője a speciálisan Belgium egyes területein jelenlévő vad élesztő, ezért ezek a sörök szigorú területi eredetvédelem alatt állnak.

A Lindemans gyümölcsös sörei eredetileg úgy készültek, hogy a csupán féléves, tölgyfahordóban tartott lambikhoz gyümölcsöt adtak, ami újabb, 8-12 hónapnyi erjedési folyamatot indított be. Az eredmény egy magas savtartalmú, kevéssé gyümölcsös ital volt. A Lindemans alternatívája a természetes folyamattal előállított gyümölcslevek, amelyeket különböző korú lambikokhoz adnak, hogy eredményképpen kevéssé savanyú, ugyanakkor gazdagon gyümölcsös söröket kapjanak.

Változatok: meggyes, málnás, barackos, almás, fekete ribizlis

Alkoholtartalma: 2,5-3,5 % V/V

Típus:

  • Gyümölcsös sörök

Származása:

  • Belgium

Kiszerelés:

Üveg 0.25