Licor 43

A legenda szerint, mikor a Rómaiak meghódították Karthago Nova-t, egy aranyszínű, aromás elixírt találtak, amely a helyi gyümölcsök, gyógynövények főzetéből készült. Látva az italnak a helyi lakosság moráljára való hatását, a rómaiak annak gyártását és fogyasztását betiltották, de a karthágói lakosok titokban folytatták.

Rövidesen ez a Liqvor Mirabilis, vagy „csodálatos ital” még a római elit köreiben is közkedvelt lett, megtörve az ellenállást és szívükbe fogadva az italt. Végül az „arany folyadék” a birodalom további mediterrán fővárosaiba is exportálásra került.

A XX. század első negyedében fedezték fel és élesztették újra a Liqvor Mirabilis-t,  Licor Cuarenta Y Tres, azaz Likőr 43 névre keresztelték. A név a felhasznált alkotóelemek számára utal, melyet egyenesen a valamikori Liqvor Mirabilis inspirált. Tiszta, fénylő, aranysárga ital, ízvilágában megjelenik az illatos vanília krém, halvány csoki, és könnyű borsos fűszeres tónusok. Íze édes és szirupos, gazdag mézes vanília és kakaó por mentás frissességgel. Lecsengés: Vanília, fekete csoki, karamell, és tejszínes aszalt gyümölcs.

Alkoholtartalam: 31 % V/V.

Típus:

  • Likőr

Származása:

  • Spanyolország

Kiszerelés:

Üveg 0.7

Hasonló termékek: