Estrella Damm Inedit

Az 1870-71-es porosz-francia háborút követően August Kuentzmann Damm és felesége elhagyja szülőhelyét, mint sok más bevándorló, hogy Barcelónában telepedjen le. Az 1876-ban alapított sörgyárban Kuentzmann továbbra is azt csinálta, amit mindig is tett, sört gyártott. Azóta követik őt későbbi gyerekei, unokái már tizenegy generáció óta. Az Estrella Damm alapítása óta Spanyolország vezető sörévé nőtte ki magát.

A sörgyár nagy hangsúlyt fektet különböző sport (1982-es foci VB, barcelonai olimpia, FC Barcelona kiemelt támogatója) és kulturális események szponzorálására. A sör minőségét pedig a 2004-ben, Chicagoban elnyert, az „év legjobb söre” díj is igazolja.

Estrella Damm Inedit - fűszerezett világos sör. A Damm sörfőzde vezető sörmestereinek, valamint a világhírű elBulli étterem főszakácsának, Ferran Adriànak és sommelier csapatának közös alkotása. A cél egy olyan különleges sör létrehozása volt, amely egyesíti a sörgyártási tradíciókat és a modern gasztronómia kívánalmait.

Az eredmény a teljesen egyedülálló Inedit lett, amely árpa, búzamaláta, valamint egy teljesen speciális, többek között koriandert, édesgyökeret és narancshéjat tartalmazó fűszercsokor különleges kombinációja. Íze lágyan telt, szerkezete krémes, enyhén szénsavas. Kiváló kísérője a citrusféléket tartalmazó és olajos ételeknek, salátáknak, spárgának, articsókának, ecetes alapú szószoknak, tonhalnak, lazacnak vagy magas zsírtartalmú sajtoknak. A maximális íz hatás eléréséhez 4-8 °C-ra hűtve, az asztalon jégvödörben tartva, félig töltött fehérboros pohárban szervírozzuk.

Alkoholtartalma: 4,8 % V/V

Típus:

  • Kézműves sörök

Származása:

  • Spanyolország

Kiszerelés:

Üveg 0.75

Márka további termékei (ESTRELLA):