Bernard Amber lager

A csehországi Humpolecben található, eredetileg a 16. századból származó romos sörfőzdét 1991-ben vásárolta meg egy árverésen Stanislav Bernard, Josef Vávra és Rudolf Šmejkal. Rövid időn belül felújították az épületet és ismert prémium márkává tették a Bernardot Csehországban.
A sörgyárban ragaszkodnak a tradícióhoz, már-már kézműves sörnek is tekinthetjük a terméket. Képzett sörfőző mesterek felügyelik a főzés folyamatát. A sör pasztörizálatlan, és a legjobb cseh alapanyagokból készül. Mindezeknek köszönhető a testességének és keserűségének a harmóniája.  Saját termeikben és pincéjükben erjesztik, érlelik a sört, ahogy azt a tradíció megkívánja, több héten keresztül 1-2  ̊C körüli hőmérsékleten. A szűrés is 2  ̊C foknál történik speciális mikrobiológiai filterekkel, így a lé nem veszít az aromájából, színéből és ízéből, megőriz minden egészséges tápanyagot.
A sörgyár 2000-ben megvásárolta Csehország egyik legrégebbi malátázó épületét, ahonnan a kiváló pils típusú malátát szerzik be. Saját élesztő kultúrával rendelkeznek. A söröket hagyományosan csatos üvegbe töltik, ezzel is jelezve, hogy nem kívánnak a nagy sörgyárak nyomdokaiba lépni. Dobozos kiszerelésük nincs. Stanislav Bernard Csehországban nagy ismertségnek örvend, folyamatosan kiáll a cseh tradicionális sörfőzés mellett, szembe megy a globális sörgyárak gyártási gyakorlatával és lobbijának köszönhetően kivívta az országban a kis sörfőzdék megbecsülését. A sör rendelkezik a České pivo  védjeggyel, aminek a használatát az Európai Bizottság engedélyezte olyan cseh sörfőzdék számára, amelyek garantálják, hogy a sör cseh nyersanyagból, Csehországban, megfelelő technológiával készült.

A Bernard sör valamennyi kiszerelése rendelkezik Kosher minősítéssel.

 

Bernard Amber lager:

Pasztörizálatlan bordó sör. Enyhe karamellás ízzel, négyféle malátából.

Alkoholtartalma: 5,7 %  V/V

Típus:

  • Lager sörök

Származása:

  • Csehország

Kiszerelés:

Csatos Üveg 0.5