Alakor

Az Alakor biosör története
2008-ban fogott össze az MTA Agrártudományi Kutatóközpontja, a Corvinus Egyetem Sör- és Szeszipari Tanszéke, a Körös-Maros Biofarm Kft és a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. A szakemberek egy nagy léptékű, „Organikus egészségvédő biosörök kifejlesztése és gyártása”, röviden Alkobeer nevű projektben először a 15 ezer éves ősi alakor búza fajból nagyüzemi ökológiai gazdálkodásra és söripari feldolgozásra is alkalmas modern fajtákat nemesítettek ki. Ezt követően kidolgozták a receptúrát és a biominősítés speciális eljárásait, mígnem ötéves fejlesztői munka után idén nyáron piacra került az ország egyetlen biosöre. Az együttműködés nemzeti forrásból pályázati támogatást is nyert és kifejezett szándéka, hogy mintaként szolgáljon a magas feldolgozottságú hazai organikus élelmiszerek gyártói számára az ehhez hasonló, termékfejlesztést szolgáló összefogásokhoz.
Gyártásellenőrzési, tételtanúsítási és QR-kód alapú rendszer
Az Alkobeer projekt során a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. európai mércével is újszerű rendszert fejlesztett ki, amely az alapanyagoktól a palackozáson át az értékesítésig ellenőrzi és végigkíséri a biosör készítését. A termékek vásárlói hozzáférhetnek a vizsgálati eredményekhez, a termék címkéjén lévő QR-kód beolvasásával ellenőrizhető az adott termék életútja, tanúsítása.
Az Alakor szűrt és szűretlen változatban érhető el.
 

Típus:

  • Búza sörök
  • Kézműves sörök

Származása:

  • Magyarország

Kiszerelés:

Üveg 0.33

Márka további termékei (Alakor):

Hasonló termékek: